Varsinais-Suomesta suomenkielistä thrash-henkistä metallia vuodesta 2003 tykittänyt Malvo julkaisi tuoreimman omakustannesinglensä Romurautaesirippu 2011 syksyllä. Bändin tekemisessä on ollut huomattava energisoitumisen tunne pienimuotoisten miehistönvaihdosten jälkeen. Vokalisti Pokin mukanaan tuoma panostus lyriikkaan tuntuu tehneen bändin aikaisempaa monipuolisemmaksi ja soitto kuulostaa vapautuneemmalta edellisiin verraten. Bändi on kai löytänyt toimivan dynamiikan ja jäsenet kykenevät keskittymään paremmin omaan tonttiinsa.

Single sisältää kaksi kappaletta, nimikkobiisi Romurautaesiripun seuraksi singlen B-puolelle on valikoitunut Kaaoksen suurmestari. Yhteiskuntakriittinen henki paistaa molempien tekstien läpi varsin selvästi. Biisit ovat tarttuvia ja varsinkin kertosäkeet alkavat kuulostaa jo muutaman kerran jälkeen hyvinkin tutulta. Soitannollisesti biisit ovat lähes kaoottisuuteen ulottuvaa kaahausta. Aggressiivisuus kuitenkin kuuluu asiaan ja tekstien sanoma lähestulkoon vaatii tuekseen raivopäisyyttä lähentelevää tykitystä.

Romurautaesirippu on kokonaisuutena varsin toimiva, bändin tuotantoon varsin läheisesti aikaisemmin tutustuneena uskaltaisin lähes väittää sitä toistaiseksi ehjimmäksi kokonaisuudeksi. Miehistönmuutosten jälkeen en ole bändiä nähnyt livenä ja tämän lätyn jälkeen voin sanoa, että kiinnostus on aivan uudella tasolla.