Tamperelainen, viisihenkinen, Mekanism julkaisi vastikään ensimmäisen Cicatrized-EP:nsä ja sen seuraksi nimikkobiisille videon. Törmäsin yhtyeeseen hieman yllättäen internetin syövereissä, niinkin ihmeellisessä paikassa kuin irc-galleriassa. Toisaalta, nykyään tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että bändit käyttävät sosiaalista mediaa promokanavana, tavoittaahan sillä tavoin paljon ihmisiä helposti.

Takaisin itse asiaan. Cicatrized EP sisältää kolme biisiä, ja kuten jo mainittua, nimibiisistä on tehty myös video. Videon tarinan ajatus on mielenkiintoinen, joskin toteutus tuntuu jäävän puolitiehen ja pääpaino jää geneerisesti sille, kun näytetään soittavaa bändiä. Teknisesti video näyttää kyllä olevan aika ammattimaisesti toteutettu, mutta tunne jää vähän kliiniseksi. Videon voi käydä itse kukin katsomassa tuolta -> www.youtube.com/watch.

Musiikki itsessään herättää minussa aika vahvasti ”olen kuullut tämän ennenkin”-tunteen, joskaan ei huonossa mielessä, bändin soundi on nimittäin omaan makuun sopivasti melodista ja paikoittain brutaalia menemättä kuitenkaan epämukavuusalueelle asti.

 

Nimikkobiisin kertosäe on laulumelodialtaan jopa seesteinen, mikä aikaansaa erinomaisen biisin sisäisen kontrastin, kun säkeistöissä lähennellään jo mielenvikaisuutta, tai videosta päätellen juoppohulluutta.

Death is the Bottom Line on astetta enemmän räiskettä kertosäettä myöten. Ensimmäinen sana, joka biisistä itselleni tulee mieleen on ehkä ”kitaravalli”, vaikka melodisuutta ei näistäkään valleista puutu. Biisi on EP:n selvästi suoraviivaisin veto, kahden muun ollessa polveilevampaa materiaalia.

Cursed to Avenge on myös viehättävällä tavalla kaksijakoinen biisi, kun alun varsin raskaastakin riffittelystä päästään kertosäkeen melodisen tunnelmalliseen maalailuun ja taas takaisin. Monipuolisuus onkin bändin ehdottomia vahvuuksia, nimittäin pari iltaa kolmea biisiä luupittaneena voin sanoa etten ole kyllästynyt, päinvastoin. Kyllä tämä bändi pään saa heilumaan. Joku kaunis kerta lienee pakko lähteä tsekkaamaan bändin menoa livenä.